Je kan bij ons aan de slag in een school, het centrum voor volwassenenonderwijs, een academie, het CLB of in een ondersteunende dienst.  Leraren, directeurs, administratieve -, creatieve -, boekhoudkundige- of technische krachten... we zoeken altijd wel nieuwe collega’s!  

Eenvoudig solliciteren

Van achter je laptop, via je smartphone, of liever op je tablet? Je kan handig scrollen door de vacatures en je kandidaat stellen voor de job van je keuze. In enkele klikken laad je je CV en andere gevraagde documenten op. 

Heb je je kandidatuur succesvol ingediend, dan krijg je een automatische bevestigingsmail. Van zodra de sollicitatiedeadline verstreken is, nemen we contact met je op. We nodigen je dan uit om deel te nemen aan de selectie, of sturen je een bericht dat je kandidatuur voor deze vacature niet aanvaard werd. Laat je in dat laatste geval zeker niet ontmoedigen maar vraag actief naar feedback.  

Wil je op de hoogte blijven van vacatures? Maak dan een job alert aan. Je krijgt dan per mail een melding van nieuwe vacatures op jouw maat. Vacatures staan vaak maar kort gepubliceerd en na afsluitdatum kan je niet meer reageren. Het is dus belangrijk om er op tijd bij te zijn.  

Sollicitatieverloop

Vacatures worden doorgaans behandeld door het directieteam van de school, of door de centrale HR-afdeling. Je contactpersonen en het verloop van de selectie vind je terug in de betreffende vacaturetekst.   

Ongeacht de functie waarvoor je solliciteert, zijn er telkens deze 2 stappen in het verloop: de CV-selectie en het interview. De andere selectieonderdelen zijn specifiek en eigen aan de functie waarvoor je solliciteert.  

CV-Selectie  

Op basis van je ingestuurde documenten gaan we na of je in aanmerking komt voor de functie. Vermeld in je CV daarom zeker je relevante werkervaring of opleiding. In je motivatiebrief lezen we graag waarom jij de geschikte persoon bent voor de job. Ga zelf goed na bij de voorwaarden of je wel degelijk het geschikte diploma behaalde. Wanneer gevraagd, stuur je ook je digitaal diploma mee.  

Interview  

In het sollicitatiegesprek maken we verder kennis. Welke ervaringen heb je opgedaan en wat heb je in je rugzak? Maar ook: Wie ben jij? Wat verwacht je van de functie, van het team en je leidinggevende? Het is hét moment om vragen te stellen: ook voor jou! Je moet tenslotte kunnen inschatten of deze functie in dit schoolteam echt iets voor jou is.  

Opdracht of praktische proef 

We organiseren een opdracht waarin je kan proeven wat de job in realiteit inhoudt en jij kan tonen wat je in je mars hebt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het geven van een proefles. Voor poetsmedewerkers kan dat het poetsen van een lokaal zijn en voor technische medewerkers bijvoorbeeld het aansluiten van een wastafel. In bediendenfuncties werk je een case uit die je nadien presenteert. De opdracht is uiteraard steeds afgestemd op de functie waarvoor je solliciteert.   

Assessment Center  

Heb je gesolliciteerd voor een leidinggevende functie? Dan gaan we in een assessment nog dieper in op jouw leidinggevende vaardigheden. Je wordt een hele of halve dag ondergedompeld in een realistische omgeving waar je actief aan de slag gaat als nieuwe leidinggevende. Een combinatie van verschillende (simulatie)oefeningen afgewisseld met reflectiemomenten geven ons een compleet en genuanceerd beeld van jouw leidinggevend profiel.

Wil je op de hoogte blijven van vacatures? 
Maak dan een job alert aan. Je krijgt dan per mail een melding van nieuwe vacatures op jouw maat. 

Afbeelding
leerkrachten