Je lerarenstage lopen bij Stedelijk Onderwijs. Dat is je onderdompelen in onze boeiende grootstedelijke context en meebouwen aan de stad van morgen. Ambieer je geen job voor de klas, maar wil je ondersteunen als orthopedagoog, ergotherapeut of opvoeder? Ook dan ben je welkom voor een leerrijke start van je loopbaan. 

Waarom bij Stedelijk Onderwijs 

  • Je komt terecht op een werkplek die gericht is op groei en feedback, zowel tussen leraren onderling als tussen leerlingen en leraren. Daarnaast zorgen onze scholen voor een degelijk uitgebouwde aanvangsbegeleiding. Elke student krijgt een mentor.   
  • Je krijgt de kans om les te geven in een diverse en stedelijke context. Dankzij onze schaalgrootte en meer dan 200 jaar ervaring hebben we alle troeven en expertise in huis om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de toekomst.  
  • Je hebt meer kans om na je stage aan de slag te kunnen bij Stedelijk Onderwijs, want we streven ernaar om elke stagestudent een plekje te geven in één van onze scholen.   
  • Je bent maximaal voorbereid op het échte werk als leraar in een team. Met een goedgevulde rugzak kan je als leraar starten.  

Vind je stageplaats   

Via onze scholenzoeker ontdek je in een oogopslag onze gewone basisscholen, secundaire scholen en buitengewone scholen, met hun ligging, profiel en website. Bekijk ze rustig en contacteer dan de directeur van de school. Je vindt alle gegevens op de schoolwebsite. Wil je je stage graag in het volwassenenonderwijs lopen, meld je dan via het stageaanbod op de jobsite.

Hebben we een specifieke vacature voor stagiairs, dan vind je die terug in het vacatureoverzicht. 

Lerarenstage.be 

Dit online platform van de Vlaamse Overheid richt zich specifiek tot stagiairs uit de lerarenopleiding secundair onderwijs. Je vindt er een overzicht van alle stagemogelijkheden voor heel Vlaanderen.   

Werkplekleren in samenwerking met AP Hogeschool 

Studenten aan de lerarenopleidingen bij AP Hogeschool kunnen genieten van een unieke stageformule. In dit concept van werkplekleren krijg je de kans om een heel schooljaar lang een unieke en intensieve stage te lopen op één school. Niet alleen de derdejaars, maar ook de eerste- en tweedejaars studenten leren zo de job van leraar door en door kennen. Je hebt garantie op een kwaliteitsvolle stage, want onze scholen zijn de pioniers van het werkplekleren en hebben de meeste ervaring in het begeleiden van werkplekstudenten. Ze voldoen aan alle criteria die AP Hogeschool voorschrijft.

Stage in het service- en coördinatiecentrum

Ook bij de ondersteunende diensten van Stedelijk Onderwijs zijn er elk schooljaar enkele stageplaatsen beschikbaar.

Heb je interesse om werkervaring op te doen bij één van onze afdelingen? Stuur ons je dan je CV en motivatiebrief. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Ons adres:
Service-en coördinatiecentrum
Frankrijklei  71-73
2000 Antwerpen
T 03 338 33 14
stages_scc@so.antwerpen.be