Voluit aanwezige mama zijn, én toch de job doen waardoor ik gepassioneerd ben!

Celine Van Der Raaij is niet alleen hulpjuf in het eerste en tweede leerjaar van stedelijke Basisschool Prins Dries. Als stagiaire zorgjuf & secretariaat houdt ze tegelijkertijd mee het secretariaat van de school op orde. Hoe combineert ze die twee uiteenlopende taken? Tijd voor een gesprek over een school op sociale media, non-stop bijleren en… dicht bij haar kindjes werken.

“Sinds september 2020 ben ik in deze school aan het werk. Mijn zoontje en dochtertje lopen ook school in Prins Dries, waardoor ik het hier al goed kende voor ik aan de slag ging. Ik zocht een langdurige stageplek als secretariaatsmedewerker.”  

Van ouder naar zorg- en hulpjuf 

“De directrice vernam via-via dat ik een achtergrond heb als kleuterjuf en kinderbegeleider. En na een goed gesprek kon ik instromen in de school. Vandaag combineer ik beide rollen met héél veel goesting. Eigenlijk wou ik terug in het onderwijs stappen. Ik werkte namelijk al eens als kleuterjuf op een andere school. Dat viel jammer genoeg niet mee. Misschien was ik toen nog wat te jong. Toen ik hier kon starten, was ik heel nerveus. Maar vanaf dag één is die angst weggevallen.” 

De juiste ondersteuning 

Om de switch goed te maken, kon Celine rekenen op haar collega’s en directie. “Ik kan echt bouwen op mijn directrice. Op de eerste dag hadden we meteen een gesprek over mijn verwachtingen, maar ook over mijn valkuilen. Die open communicatie hielp enorm om een frisse start te maken.” 

Een job voor een leven in balans 

Vandaag is Celine niet alleen leerkracht in de school waar ze werkt, maar ook ouder van kinderen die er school lopen. “Dat vind ik persoonlijk een grote meerwaarde. Onze vrije tijd is afgestemd op elkaar. Bovendien is er altijd veel begrip als er een kindje ziek is. Er is een evenwicht tussen mijn job en privéleven, en dat vind ik ontzettend belangrijk. Ik kan het werk uitoefenen dat ik wil doen én veel bij mijn kindjes zijn. Zo kan ik voluit mama zijn, maar toch ruimte houden om met passie mijn job te doen." 

Altijd in beweging 

Je eigen passie in je job leggen is zó belangrijk. Bij Stedelijk Onderwijs Antwerpen zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Als je initiatief neemt, groeien er mooie dingen.  

“Onze school was bijvoorbeeld niet aanwezig op sociale media. Dat is net iets wat ik héél graag doe. Toen ik polste of er interesse was om daarrond te werken, heeft de directie mee nagedacht over hoe dat kon. Inmiddels startte ik een project op om een Instagram en Facebook-account te maken voor de school. Ik mag er zelfs opleidingen rond volgen als die er zijn.”  

Er kan veel meer dan je denkt 

Celine heeft nog een goeie tip voor wie wil solliciteren voor een job bij Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

“Doe het gewoon (lacht). Er is veel afwisseling als je in een school werkt. Er kan veel meer dan je denkt. Je kan echt groeien en opleidingen volgen die je interesseren. Elke dag is anders – en de collega’s zijn ook geweldig."

hulpjuf_Celine